Hoy, 10 de diciembre, con motivo del Día Internacional por los Derechos Humanos, los tres Ayuntamientos hacen pública esta propuesta que tiene el objetivo de mejorar las condiciones de vida de la ciudadanía de los municipios mediante el abordaje riguroso de la discriminación. La Concejalía de Servicios Sociales remarca que “este tipo de acciones son necesarias, puesto que la paz es una cultura que se aprende y transmite valores, actitudes y comportamientos necesarios para rechazar la violencia, prevenir los conflictos y favorecer la convivencia y el respeto hacia todas las personas”.
Avui, 10 de desembre, amb motiu del Dia Internacional pels Drets Humans, els tres Ajuntaments fan pública aquesta proposta que té l’objectiu de millorar les condicions de vida de la ciutadania dels municipis mitjançant l’abordatge rigorós de la discriminació. La Regidoria de Serveis Socials remarca que “aquest tipus d’accions són necessàries, ja que la pau és una cultura que s’aprèn i transmet valors, actituds i comportaments necessaris per a rebutjar la violència, prevenir els conflictes i afavorir la convivència i el respecte cap a totes les persones”.
La trayectoria del proyecto común de los tres consistorios es larga y se remonta al 2009. Es una señal de identidad muy significativa, puesto que el impulso compartido de tres instituciones públicas lo hace un caso único en el estado español y, por eso, mucho más potente que otras propuestas ya existentes, por su espíritu de colaboración y cooperación entre municipios.
Las alcaldías y concejalías responsables destacan la importancia de contar con instrumentos para prevenir el racismo y la xenofobia. La regidora de Servicios Sociales, Marcela Barbé ha indicado que hace falta, mediante una visión objetiva, anular los estereotipos negativos y los falsos rumores que hoy en día circulan en nuestra comunidad sobre la diversidad cultural, con el fin de evitar discriminaciones que puedan dificultar la interacción y la convivencia cordial y pacífica en nuestras ciudades”.
Segons afegia «Vinaròs ha d’apostar per un model social en el qual la nostra diversitat sigui la nostra pròpia riquesa. La nostra ciutat ha estat i és una terra de trobada entre cultures, com testifiquen, no sols segles de patrimoni i història, sinó el propi dia a dia de les nostres places i carrers. És necessari construir el futur de Vinaròs des de l’equitat, la garantia efectiva de drets per a totes les persones i la gestió de la nostra diversitat cultural des del respecte i la tolerància». La participació en l’estudi poblacional sobre la convivència i la diversitat està oberta a totes les persones del municipi accedint a l’enquesta en línia a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/jbVcZm6rtw4QTkYD9
Les dades obtingudes en aquesta fase participativa seran incorporats al treball tècnic que s’està desenvolupant des dels Serveis Socials de Vinaròs, Benicarló i Peníscola per a construir una eina de prevenció, intervenció i dinamització de la convivència en la nostra comunitat, amb el repte d’aconseguir una societat més cohesionada i inclusiva.