Inicio / Servicios Sociales / Campaña servicios sociales: #la quarta pota#

Campaña servicios sociales: #la quarta pota#

L’ajuntament de Vinaròs va mostrar des del minut un de l’actual mandat el seu compromís irrenunciable i inequívoc amb la millora en els serveis socials i la seua consolidació com a drets. Ho hem mostrat augmentant de manera molt significativatotes les partides i programes, així com assumint l’augment dels treballadors i treballadores indispensables per a dur a terme aquest augment de prestacions i serveis. Perquè la inclusió, la igualtat, l’accés als drets socials són objectius que busquen ajudar a la gent però no es poden fer sense el treball diari i la implicació de moltes persones: els treballadors i treballadores públics, però també els de les associacions i ONGs, els de les empreses del sector i tants voluntaris i voluntàries sense els que no seria possible arribar a algunes demandes.

I, per descomptat, aquest impuls als drets socials no hauria estat possible sense ladecidida política de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que ha permès potenciar aquest augment de recursos econòmics i humans per afrontar tants i tants temes pendents: la gent gran, la infància, la dependència, la diversitat funcional, la inclusió, la igualtat o els drets socials.

La nova Llei Valenciana de Serveis Socials reconeix i garanteix l’accés al sistema públic de serveis socials a totes les persones que els necessiten,adaptant-se a les persones. Aquesta llei equipara els serveis socials amb la sanitat o l’educació, passant d’un sistema assistencialista i d’ajudes a les persones amb dificultat a un sistema de drets subjectius de caràcter universal. En aquest camí, el de fer que els drets socials deixen de ser una “política de sobrants” i es converteixen en “la quarta pota” de l’estat del benestar amb la sanitat, l’educació i les pensions, trobaran sempre al nostre Ajuntament.

És per això que ens agradaria molt que ens acompanyara en aquesta jornada en la qual, des de la regidoria de Política Social, Igualtat i Diversitat funcional de l’Ajuntament de Vinaròs volem participar a totes i tots els vinarossencs les actuacions i les millores realitzades, el treball dels i les professionals, i una mostra dels programes i dels projectes en marxa.

Esperem comptar amb la vostra presència, ja que tots i totes serem en algun moment demandants de drets socials, i aprofite per a transmetre-li la meua salutació més cordial.

Enric Pla – Alcalde de Vinaròs

Hugo Romero – Regidor de Govern Obert

PROGRAMA II JORNADES SERVEIS SOCIALS

9:30 Presentació de l’acte peL coordinador técnic Àrea amb intervenció Alcalde i Regidor de Participació : Objectius de la campanya,

– Politica Social e inversions en Serveis socials..2015-19.

– Dades serveis i programes Serveis Socials .2018

– El Laboratorio Social Vinaròs-Benicarló

10,00. La Nova Llei de Serveis Socials Valenciana Xavier Uceda .Delegat del Govern Valencià

10.30 Descans. Exposició “Ciudad Feliz”, moviment artístic per l’ el.laboració escultures

colectives i comunitaries, a nivell provincial, en participació de diferents col.lectius

socials..( Organitza club de la vida.)

11:00 Presentació de plans i programes innovadors de inclusión social a Vinaròs

– Plá Inclusió Vinaròs 2019/22 i consell Municipal. Notus

– Programa Itinerarios Integrados de Inserción Sociolaboral Valoració

– El “Club de la Vida” Activitats d’animació i envelliment actiu.”

11,30 Presentacio de plans, i programes de prevenció social a Vinaròs

– Plan muncipal drogodependencias .UPCCA

– «El niño que salió de un agujero negro». Projecte sensibilització escolar de

l’estigma en persones afectades per una malaltia mental. 2018

– Programa post- divorci. ( Universitat Deusto) Valoración 2018*

12,00 10ª Asamblea Anual del CRIS.

– Linies Generals d’ actuació del centre.

– Programes i tallers realitzats en 2018

– Actuacions en temes de qualitat en el CRIS

– Plecs i preguntes