Inici / Serveis socials / Curs de formació per a cuidadors no professionals de persones dependents

Curs de formació per a cuidadors no professionals de persones dependents

L’Ajuntament de Vinaròs, a través del Servei Municipal de Dependència de la regidoria de l’àrea de Serveis Socials, organitza un curs de formació per a cuidadors no professionals de persones dependents a Vinaròs, del 10 al 26 de setembre de 2024.

En el marc de les polítiques de suport a persones en situació de dependència, l’Ajuntament de Vinaròs organitza un Curs de Formació per a Cuidadors No Professionals de Persones Dependents. Aquest curs es durà a terme durant el mes de setembre al saló d’actes de la Biblioteca Municipal de Vinaròs i està dirigit a aquells cuidadors que, sense formació professional, es fan càrrec de la cura de persones amb dependència derivada de malalties físiques.

Des de la implantació de la Llei 39/2006, la Conselleria va desenvolupar diverses accions formatives a la nostra ciutat (2010-2011) per a dotar els cuidadors no professionals de les eines i coneixements necessaris per a garantir una atenció de qualitat en l’entorn domiciliari, delegant en l’Ajuntament aquestes accions des del 2013, qui les ha organitzat amb personal propi i col·laboracions fins al 2016. Des d’eixe any, es va començar a comptar amb empreses especialitzades (excepte la interrupció obligada de l’any de la pandèmia de la COVID-19). Els cursos realitzats en les diferents edicions han anat canviant segons el tipus de malaltia que origina la dependència, dirigint-se a cuidadors de persones amb dependència derivada de malaltia física, malaltia mental, discapacitat física o sensorial.

L’edició de 2024 del curs per a cuidadors no professionals de persones amb dependència està centrada en les dependències derivades de malalties físiques i té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida tant de les persones dependents com dels cuidadors.

Dates i lloc del curs:

  • Dates: 10, 12, 17, 19, 24 i 26 de setembre de 2024
  • Horari: 9:30 h a 13:30 h (excepte el 26/09/24: 9:30 h a 14:00 h)
  • Lloc: Saló d’actes de la Biblioteca Municipal (C/ Pilar 26 Bis, Vinaròs)
  • Duració total: 25 hores

Objectius del curs:

  • Millora de la cura sociosanitària: Facilitar coneixements bàsics als cuidadors per a optimitzar la cura de persones en situació de dependència.
  • Foment de l’autonomia: Promoure estratègies i procediments que mantinguin i milloren l’autonomia personal i les relacions amb l’entorn.
  • Suport en l’autocura: Informar sobre productes de suport que faciliten la vida autònoma de la persona dependent i l’autocura del cuidador.
  • Suport emocional: Oferir recursos d’autocura per a brindar suport emocional als cuidadors.
  • Informació sobre recursos: Orientar sobre els recursos sociosanitaris disponibles que garanteixin una assistència adequada.
  • Reconeixement social: Impulsar el reconeixement social dels cuidadors no professionals i orientar, si escau, cap a una possible integració laboral futura.

La inscripció i admissió dels participants s’ha gestionat a través del Servei Municipal d’Atenció a la Dependència de l’Ajuntament de Vinaròs, amb un límit de 20 places. Els participants ja han sigut informats sobre els continguts, horaris i característiques de la formació.

Aquest curs és una oportunitat crucial perquè els cuidadors no professionals de Vinaròs adquireixin la formació necessària per a complir amb els requisits normatius i, el més important, millorar la seua capacitat de proporcionar cures d’alta qualitat a persones en situació de dependència.

Roda de Premsa
Curso de formacion cuidadores no profesionales setiembre 2024
Format: PDF
/
Tamany: 58 KiB
Nota de prensa
Format: PDF
/
Tamany: 158 KiB