Inici / Serveis socials / Acolliment de persones refugiades a Vinaròs

Acolliment de persones refugiades a Vinaròs

L’Ajuntament de Vinaròs l’any 2015, davant la situació d’emergència al voltant del desplaçament forçat de milers de famílies que fugien dels conflictes bèl·lics als seus respectius països (entre
els quals està Síria), va ser una de les primeres ciutats a declarar-se Ciutat Acollidora de Persones Refugiades i ens vam adherir a la Xarxa de Ciutats Acollidores de la Comunitat
Valenciana.

Des de l’arribada a València del vaixell Aquarius el passat 19 de juny amb 630 persones migrants de més de 26 nacionalitats diferents amb més de 100 menors, s’ha tornat a activar
aquesta Xarxa que busca vertebrar al llarg de tot el territori diferents iniciatives solidàries per a donar major cobertura a l’atenció de les persones i famílies refugiades.

El dispositiu de recursos per poder acollir a totes aquestes persones es vertebra des de la Generalitat Valenciana, concretament des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives (Direcció General d’Inclusió Social). Així mateix, la Direcció General d’Inclusió Social ha comunicat a les entitats locals les següents necessitats:

  1. Informació els recursos residencials de cada municipi. En concret de quins habitatges buits i condicionats disposeu i quina és la quantitat de persones que hi podrien conviure. No parlem de cases per compartir amb famílies acollidores del municipi, ni poliesportius, ni pavellons, ni infravivendes.
  2. El seguiment de l’acolliment en cada municipi el supervisarà CEAR, Creu Roja, ACCEM i CEPAIM.

Aquí a Vinaròs, si vols sumar-te a aquesta campanya de solidaritat, tens l’oportunitat de col·laborar amb la Xarxa dirigint-te a:

  • Oficina d’Atenció a les Persones Migrades PANGEA, ubicada en els Serveis Socials de l’Ajuntament de Vinaròs, a la plaça de Sant Antoni, 19, telèfon de contacte 964 450075.
  • Pàgina Web de l’Ajuntament de Vinaròs on es pot descarregar el document per a participar-hi i entregar-lo a l’OIAC (Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania), plaça de Jovellar, 22.
  • La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha habilitat una adreça electrònica i un telèfon per a aquelles persones i organismes que vulguen prestar la seua ajuda i col·laboració: aquarius@112cv.gva.es i 96 342 80 99.

Si vols ser família acollidora dels menors d’edat, des de la Direcció General de la Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, han facilitat un telèfon de contacte gratuït, el 900150804, d’AVAF (Associació Valenciana d’Acolliment Familiar), col·laboradora amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, perquè ho sol·licites.