Inici / Serveis socials / Començen els tallers de prevenció als jocs d’atzar

Començen els tallers de prevenció als jocs d’atzar

La setmana passada l’UPCCA ( Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) va començar a impartir el programa Ludens dirigit als alumnes de 4rt de E.S.O. , Batxillerat i Formació Professional Bàsica. En total participaran en els tallers més de 300 alumnes de la nostra localitat.

El programa Ludens és una activitat informativa que pretén aprofundir en l’ús que actualment fan els i les joves dels Jocs d’Atzar On-line i en els possibles problemes derivats de la seua utilització. L’objectiu d’aquest programa és proporcionar informació i sensibilitzar als adolescents sobre el problema de l’addicció al joc, les característiques i els patrons d’ús del joc d’atzar (tradicional i online) i la incidència del joc problemàtic i l’addicció al joc, a més de reflexionar, mitjançant debats, sobre l’addicció als jocs d’atzar.

La ludopatia és una malaltia que cada vegada afecta a més persones, però sobretot, és un problema que comença cada vegada a edats més primerenques, per açò és de gran importància prevenir l’addicció als jocs d’atzar des dels centres educatius i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica als nostres adolescents.