Inici / Serveis socials / El Ajuntament rep una subvenció per a la prevenció de les drogodependències

El Ajuntament rep una subvenció per a la prevenció de les drogodependències

El Ajuntament de Vinaròs rebrà una subvenció de 31.410€ per a cobrir les despeses de manteniment i contractació del personal a càrrec de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Adictives, UPCCA.

Aquesta subvenció correspon a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es concedeixen les ajudes establertes en matèria d’Atenció i Prevenció de les Drogodependències i altres trastorns adictius per a l’exercici 2021.

Les UPCCA són serveis de titularitat local que desenvolupen programes de prevenció amb l’objectiu de reduir o evitar l’ús de drogues i altres conductes adictives, així com promoure hàbits de vida saludables.

En el que portem d’any la UPCCA ha realitzat 23 tallers en els centres educatius amb una participació de 600 alumnes, xifra ressenyable perquè a causa de la situació sanitària no tots els centres han permès l’accés a personal extern per a l’organització d’activitats. Fora de l’entorn educatiu, ressaltar que s’han realitzat dos tallers dirigits a pares i un tercer per a joves participants en Jovesport 2021.

Quant a la intervenció individual, la UPCCA ha assistit fins avui a 46 usuaris amb un total de 240 intervencions, destacar que gràcies al protocol de derivació establert amb la Policia Local s’han realitzat 12 substitucions de sancions pecuniàries per tallers de reeducació a menors que han estat sancionats per consum o tinença il·lícita.

A més, pel que fa a la prevenció comunitària s’han elaborat campanyes de prevenció, totes elles en línia, per a commemorar el dia mundial sense tabac, el dia mundial sense drogues i per a la prevenció del consum de drogues a l’estiu amb el lema “Aquest estiu toca”. També es van realitzar unes jornades en línia de prevenció d’addiccions amb perspectiva de gènere pel dia de la dona.

Des de la UPCCA la valoració és molt positiva, observant-se una major demanda del servei, al que cal afegir que la quantia de la subvenció atorgada per la Conselleria de Sanitat ha augmentat respecte a l’any passat de 29.207€ a 31.410€ el que suposa 2.203€ més que l’any 2020.