Inici / Serveis socials / Estudi d’associacions Socio Sanitaries de Vinaròs

Estudi d’associacions Socio Sanitaries de Vinaròs

La REGIDORIA DE POLÍTICA SOCIAL, des de l’àrea d’Acció Comunitària posa en marxa un estudi per conéixer la realitat de les associacions sociosanitàries de Vinaròs.

La primera etapa del treball consistirà en la recollida de dates mitjançant un qüestionari d’on s’obtindrà la informació més rellevant de les característiques i activitat de les entitats sociosanitàries de Vinaròs, així com la seua situació actual davant l’impacte de la crisi de la Covid-19.

4 de maig de 2022

Vinaròs compta amb un fort teixit associatiu social que treballa per donar resposta a les necessitats de diferents col·lectius a través de la realització d’activitats, serveis i acompanyament. Amb la finalitat de posar en valor el servei comunitari i essencial que fan aquestes entitats de l’àmbit sociosanitari, l’àrea d’Acció Comunitària engega un projecte per estudiar l’impacte d’aquest moviment associatiu i enfortir el seu vincle amb l’Ajuntament.

La regidora de Política Social, Amalia Cabos, reconeix la urgència de millorar les relacions entre les associacions i l’administració pública. Segons assenyala, «les ciutats necessiten la col·laboració recíproca d’Ajuntament i entitats, cadascuna des del seu paper, per tant, és bàsic enfortir els llaços que ens uneixen».

La regidora destaca que, a pesar dels entrebancs que ha posat la crisi sanitària, bona part de la ciutadania associada ha fet el possible per mantenir els serveis que havia anat oferint, fins i tot redefinint les seues activitats i els seus projectes. «Valorem molt eixe esforç, per això aquest projecte té l’objectiu de donar visibilitat, agrair i reconéixer l’aportació social que les associacions realitzen a la societat de Vinaròs, moltes vegades en situacions complicades i amb moltes hores de dedicació altruista» indica la responsable de l’àrea social.

Els resultats que proporcione l’estudi d’impacte seran un pas previ a la implantació i posada en marxa del Consell Local d’Inclusió i Drets Socials, una eina que ha de constituir el principal espai per a la participació ciutadana entorn de les polítiques municipals en favor del benestar, la inclusió i la cohesió social.

El Consell serà el model de participació cívica que implique la ciutadania en el sistema de Drets Socials, i caminarà de la mà del Pla d’Inclusió i Cohesió Social de Vinaròs (PMICS). Tots dos, Pla i Consell, consolidaran una plataforma compartida entre tots els actors del municipi en la qual establir els compromisos per a avançar cap a una societat més solidària, inclusiva i cohesionada.