Inici / Serveis socials / II Jornada de transferència del laboratori de Serveis Socials

II Jornada de transferència del laboratori de Serveis Socials

L’Ajuntament de Vinaròs dimecres 27 d’octubre de 2021 a partir de les 9.30 hores en el VinaLAb acull la Segona jornada de Transferència del Laboratori de Serveis Socials Benicarló-Vinaròs que serà inaugurada per Eva Alcón rectora de la Universitat Jaume I, Joan Crespo el Director General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat (IVAFIQ), de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; Joan Pascual Martí president de la Diputació, Guillem Alsina alcalde de Vinaròs i Xaro Miralles alcaldesa de Benicarló.

La jornada organitzada pel Laboratori de Serveis Socials Benicarló-Vinaròs, presentarà diferents ponencies per a reflexionar sobre la perspectiva comunitaria en el territori. S’iniciarà amb la presentació del nou marc de serveis socials inclusius i el seu impacte a la provincia de Castelló, a càrrec del Director Territorial de Castelló de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusive, Luís Gómez Casals.

A continuació, se presentaran tres taules redones per a treballar els aspectes relacionats en el diagnòstic territorial, els instruments de diagnòstic de la vulnerabilitat social i la tecnología aplicada als Serveis Socials.

Una Jornada que analitza a més els impactes de la COVID19 en el territori i aporta una perspectiva transversal, incorpora l’ àmbit de la salud mental amb la presentación del diagnòstic de la situació de salut mental i la coordinació sociosanitària al territorio per part de Benjamín Altozano Aguilar, Cap de la Secció de Salut Mental de Vinaròs. Els avanços en el diagnòstic territorial de la recerca del Laboratori de Serveis Socials, a càrrec de Maria Raquel Agost Felip, Laboratori Serveis Socials, Grup Social Innova/IIDL. Universitat Jaume I.

L’aspecte central de la Jornada és presentar instruments i reflexionar sobre els reptes de la Valoració dels Serveis Socials, on s’incorpora la perspectiva jurídica per primera vegada, en aquest apartat intervindran: Charo Ovejas Lara, Dep. Treball Social, Universidad País Vasco; Esther Raya Díez, Dep. Dret. Àrea Treball Social i Serveis Socials. Grupo UNESCOUR,

Universidad de la Rioja; Víctor Giménez Bertomeu, Dep. Treball Social i Serveis Socials. Grupo GITSS, Universitat d’Alacant; Ascensión Barreda Giner, Assessora Jurídica de l’Equip d’Atenció Primària Bàsica de Serveis Socials, Mancomunitat “Castelló Nord”.

Per a finalitzar, s’abordarà un tema clau en la millora de l’atenció de les persones en Serveis Socials com ès la tecnologia aplicada a la millora de la qualitat de vida de les persones majors, i l’incorporació del CHATBOT inclusiu en l’atenció a les persones, la primera experiència la presentarà Vicente Traver Salcedo, Dep. Enginyeria Electrònica. Grup SABIEN – Institut Itaca. Universitat Politècnica València i la segona Hugo A. Ferrer García, Empresa Semanticbots. Parc tecnològic UJI.

Aquesta jornada va dirigida al personal tècnic de serveis socials, persones investigadores, trercer sector, empresariat i representats polítics de les institucions, comptarà amb la presencia de la Vicepresidenta primera de la Diputació Patricia Puerta responsable de l’Àrea de Benestar Social, així com dels investigadors de la Xarxa de Laboratoris de Serveis Socials en les cinc universitats públiques valencianes.