Inici / Serveis socials / Jornades de Joventut a Vinaròs per a tècnics del nord de Castelló

Jornades de Joventut a Vinaròs per a tècnics del nord de Castelló

La trobada ha sigut organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut per a escoltar de primera mà quals són les principals necessitats de les persones joves

Aquest matí Vinaròs ha acollit la jornada de treball de les àrees de Joventut del nord de Castelló, organitzada per l’Institut Valencià de la Joventut, l’IVAJ. A la trobada han assistit els tècnics municipals dels ajuntaments del Baix i Alt Maestrat per a posar en comú quines són les principals necessitats i reivindicacions de la joventut.

Durant la roda de premsa prèvia el primer tinent d’alcalde, Marc Albella, acompanyat per la regidora de Joventut, Paula Cerdà i el director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, agraïa el fet d’haver triat Vinaròs per a fer la reunió. Segons comentava “el nostre municipi és tot un referent en polítiques de Joventut, gràcies a la gran faena realitzada des del Departament, que any rere any, s’esforça per a oferir activitats d’oci i formatives, sempre basades en les necessitats i reivindicacions dels adolescents”.

Per part seua, la regidora Cerdà ha destacat que gràcies a la Llei de Polítiques Integrals de Joventut s’ha fet un important avanç, on sobretot s’ha donat més protagonisme als adolescents, perquè participen de manera activa en la societat per a poder definir els seus projectes de vida en igualtat de condicions per a assegurar el seu apoderament.

Així mateix, Cerdà comentava que Vinaròs forma part del Pla Concertat de Joventut 2019-2023, que “ha permés la contractació de més personal, crear la Diada de la Joventut i consolidar una programació trimestral, que dona resposta a la joventut de Vinaròs”. Segons afegia també s’ha realitzat el primer Pla Local de Joventut de Vinaròs, a més de comptar amb les subvencions de l’IVAJ per a la millora del material informàtic al Casal Jove.

El director general Martí ha destacat que és important celebrar les jornades de treball per a escoltar de primera mà quals són les necessitats dels joves. En aquest sentit, comentava que municipalitzar els serveis de Joventut és fonamental per a poder atendre els joves, perquè són els ajuntaments les administracions més pròximes a la ciutadania. Segons comentava aquesta acció ha anat acompanyada amb la contractació de personal i més recursos als consistoris perquè puguen posar en marxa noves iniciatives.

Per a acabar, insistia que la reunió de treball servirà per a saber quines són les principals necessitats dels joves de la zona nord de Castelló, i crear nous projectes i programes que s’adapten a les seues reivindicacions