Inici / Serveis socials / La UPCCA imparteix tallers de prevenció de drogodependències i del consum de cànnabis als instituts de Vinaròs

La UPCCA imparteix tallers de prevenció de drogodependències i del consum de cànnabis als instituts de Vinaròs

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives ha començat els tallers de prevenció dirigits als alumnes d’FP, Batxillerat i ESO. En aquestes sessions es convida a l’alumnat a reflexionar sobre què és una addicció, què són les drogues i com es classifiquen segons els seus efectes. D’altra banda, també es reflexiona sobre els riscos del consum i de l’abús, així com treballar sobre les falses creences que existeixen entre la població. Tot això amb una dinàmica participativa i lúdica.

Aquests tallers s’emmarquen dins de la intervenció que es duu a terme des de la UPCCA en l’àmbit escolar, on a més, seguint el Pla Municipal de Drogodependències, es realitzaran altres formacions de prevenció en Primària sobre l’abús del mòbil o de les xarxes socials.

Amb motiu de la Covid-19 no tots els centres han accedit a realitzar aquests tallers, tot i així hi haurà una gran participació amb més de 500 alumnes, xifra molt positiva que reflexa el compromís dels centres educatius davant la prevenció de drogodependències i altres trastorns addictius.