Inici / Serveis socials / La UPCCA impulsa tallers en els centres educatius per a prevenir l’addicció als jocs d’atzar

La UPCCA impulsa tallers en els centres educatius per a prevenir l’addicció als jocs d’atzar

La setmana passada l’UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) va donar inici als tallers de prevenció de jocs d’atzar. Aquests tallers, dirigits a alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat, tenen com a finalitat conscienciar als adolescents sobre la problemàtica dels jocs d’atzar amb apostes.

El programa aplicat des del curs passat és “Què et jugues?” i consisteix en quatre sessions psicoeducatives en les quals es proporciona informació sobre el problema de l’addicció al joc, les característiques i els patrons d’ús del joc d’atzar (tradicional i en línia) i la incidència  del joc problemàtic. A més pretén, mitjançant diferents dinàmiques participatives, reflexionar sobre les creences a favor del joc, identificar els factors que alimenten la il·lusió de control, fomentar una postura crítica davant la publicitat del joc i promoure un pensament reflexiu evitant la pressió de grup.

Aquests tallers estan emmarcats dins de la prevenció universal realitzada a nivell escolar i que al costat d’altres programes i tallers impartits per l’UPCCA en els centres educatius de la localitat, tenen com a objectiu prevenir l’aparició de drogodependències i conductes addictives en la població jove.