Inici / Serveis socials / La UPCCA participa a l’estiu jove amb un taller sobre prevenció de l’adicció al mòbil

La UPCCA participa a l’estiu jove amb un taller sobre prevenció de l’adicció al mòbil

Aquest dilluns la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives ( UPCCA) va impartir a l’Estiu Jove un taller per a prevenir l’addicció al mòbil. L’activitat organitzada pel Casal Jove i denominada “Històries mòbils”pretenia ensenyar als menors els dos vessants de l’ús del mòbil, el” bon ús” i “l’abús”. En la primera part de l’activitat els participants van poder comprovar com fer un bon ús del mòbil , amb una guionista, que els va ensenyar com aquest dispositiu pot servir com a eina creativa per a fer cinema. En la segona part , impartida per la tècnica de la UPCCA, es va treballar la prevenció de l’addicció al mòbil en els adolescents, mitjançant dinàmiques i jocs en les quals es reflexionava sobre l’ús individual del mòbil ,que és l’abús, i que estratègies podem usar per a realitzar un ús adequat del mòbil i prevenir l’addicció.

Cada vegada es fa ús a edats més primerenques i més excessiu del mòbil, amb aquest tipus d’activitats des de la UPCCA es pretén conscienciar als menors de les conseqüències negatives de l’abús i generar una relació sana amb les noves tecnologies.

Destacar que la UPCCA és un servei municipal i gratuït al que pot accedir qualsevol ciutadà que necessite informació ,assessorament o intervenció en conductes addictives.