Inici / Serveis socials / La UPCCA presenta els programes de prevenció de drogodependències i altres trastorns addictius

La UPCCA presenta els programes de prevenció de drogodependències i altres trastorns addictius

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives va convocar a tots els centres educatius de la localitat per a presentar-los els programes de prevenció oferits per Conselleria de Sanitat per al curs 2018-19. La reunió realitzada en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Vinaròs va servir per a concretar les activitats de prevenció que volen implantar en els seus respectius centres educatius.

Per a Primària els programes escollits van ser “Prevenir per a viure” i “Brúixola”, que tenen com a objectiu retardar l’edat d’inici al consum, afavorir l’adquisició d’hàbits bàsics de salut i reduir el consum de drogues, mitjançant la realització d’activitats especifiques, tallers i utilitzant recursos com el cinema i els contacontes.

En Secundària els programes escollits han sigut “Preven-tic”que pretén avaluar el coneixement i l’actitud cap a les drogues, provocar una reflexió entorn al consum i les seues conseqüències, per a desenvolupar actituds i conductes saludables entre els joves. I també el programa “Prevtec 3.1”, que té com a objectiu informar sobre les addiccions tecnològiques (mòbil, internet i videojocs), sensibilitzar sobre les conseqüències negatives de l’addicció i entrenar en les habilitats necessàries per a prevenir els problemes addictius a les noves tecnologies.

Una novetat per a aquest curs és la incorporació dels IES, ja que es considera de gran importància la prevenció en la població adolescent, en la qual per les seues característiques, existeix un alt risc d’iniciació al consum. En aquests centres a més dels programes per a l’ESO, s’ha oferit per als cursos de Batxillerat i FP el programa “Ludens” que prevé l’addicció al joc patològic.

A més de l’aplicació dels programes es duran a terme, com a anys anteriors, el taller de
“Begudes Saludables “ per als alumnes de 6º i el taller de “Cannabis” per als alumnes de 1º d’ESO.

Amb tota aquesta labor preventiva escolar el servei municipal UPCCA pretén desenvolupar hàbits de vida saludable i reduir o retardar el consum de drogues i altres trastorns addictius en els joves de la nostra localitat. Recordar a la població que qualsevol persona, pot accedir a aquest servei municipal per a sol·licitar informació, orientació o intervenció de conductes addictives de manera gratuïta.