Inici / Serveis socials / L’UPCCA col·labora en el “jovesport” amb un taller de prevenció en drogodependències

L’UPCCA col·labora en el “jovesport” amb un taller de prevenció en drogodependències

Divendres passat la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària del Conductes Addictives) va participar en el “JoveSport” amb un taller de prevenció de drogodependències.

En el taller,que va consistir en dinàmiques teòric-pràctiques, es van treballar conceptes com què és una droga, quins tipus de drogues hi ha, com es genera un addicció i que característiques té. A més de realitzar diversos jocs on els menors van poder classificar les drogues segons el seu efecte sobre el cervell o segons les conseqüències que tenen sobre l’organisme cadascuna de les drogues.

El consum de drogues entre els adolescents ha augmentat durant els últims anys. Les dades mostren que pràcticament un de cada 4 joves ha consumit alguna substància durant l’últim mes, entre aquestes, l’alcohol, el tabac i els derivats del cannabis són les substancies més consumides.

Per aquest motiu és imprenscindible realitzar un treball de prevenció sobre aquesta població i des de la UPCCA es realitzen múltiples activitats durant tot l’any tant en l’àmbit educatiu, en el familiar, com en el comunitari amb l’objectiu de desenvolupar en els adolescents un pensament crític davant les drogues i així evitar i/o reduir el seu consum.