Inici / Serveis socials / L’UPCCA i l’Àrea d’Igualtat presenten els programes de prevenció en drogodependències i de violència de gènere

L’UPCCA i l’Àrea d’Igualtat presenten els programes de prevenció en drogodependències i de violència de gènere

Dijous passat 19 de setembre des de la Regidoria de Política Social i Joventut es va convocar a tots els centres educatius de la localitat per a presentar els programes de prevenció tant en drogodependències com en violència de gènere a tots els centres de la localidad.La reunió realitzada en el Saló de Plens de l’Ajuntamet va servir per a concretar les activitats de prevenció que volen implantar en els seus respectius centres educatius.

Respecte als programes de prevenció de drogodependències i altres conductes addictives que s’ofereixen des de Consellería de Sanitat es realitzaran els següents:”Comtes per a conversar” a Infantil, “Aventura de la Vida”,“Brúixola” i “Salut en Curs”a Primària i “Ludens” a Secundària. A més la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) impartirà els següents tallers: “Prevenció de l’addicció a internet”(5é EP) “Prevenció de l’addicció al mòbil”(6é EP), “ Taller de begudes saludables” (6é EP) i “Taller del Cànnabis” (1er ESO).

D’altra banda, des de l’àrea d’Igualtat, es realitzaran els següents tallers de prevenció de violència de gènere:”Prevenció de la violència de gènere a través del joc”(I5), “Educació en igualtat :bon i mal tracte”(4t-6é EP), “Violencia de gènere a través de les TICS: Sexting”( ESO i Batxiller).A més d’aquests tallers que són per a la població educativa, es realitzarà el taller “Relacions Saludables” obert a tota la població juvenil de Vinaròs amb la col·laboració del Casal Jove.

A la convocatòria també va acudir el tècnic de Joventut que va presentar els tallers, cursos i formacions de l’IVAJ per a treballar l’educació de valors en els centres educatius (exil·li ilustrat; en unió mola més, treball digne, la veu gitana, escena erasmus,#Noemtoqueselwhatsapp, #Participaamborgull i #Amblesrefugiades) .

Totes aquestes activitats s’emmarquen dins de l’acció comunitària, que té com a prioritat la prevenció en la joventut, pilar fonamental a l’àrea de Política Social. Per açò la coordinació amb els centres educatius és molt important per a prevenir, sensibilitzar i conscienciar als nostres joves tant en la violència de gènere com en els riscos i conseqüències de les drogodependències i conductes addictives.