Inici / Serveis socials / L’UPCCA participa a l’estiu jove amb un taller sobre prevenció del consum de drogues

L’UPCCA participa a l’estiu jove amb un taller sobre prevenció del consum de drogues

Dilluns passat la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives ( UPCCA) va impartir a l’Estiu Jove un taller teòric-pràctic per a prevenir l’addicció al consum de drogues.

El taller, que va ocupar tot el matí,va comptar amb diferents activitats. A la primera part ,es va realitzar una psicoeducació sobre qué és una addicció, tipus de drogues, conseqüències del consum… tot açò mitjançant la realització de fitxes, el visionat de vídeos i el debat. La segona part de l’activitat va consistir en una gimcana amb diferents proves en les quals es va treballar mitjançant jocs com a puzles, bitlles o mímica, la identificació de les conseqüències de diferents drogues, creences falses sobre les drogues que existeixen en la població general, la classificació de les drogues segons el seu efecte en el cervell i les alternatives d’oci saludable al consum.

Els adolescents són un dels grups més vulnerables davant el consum, per açò des de l’UPCCA s’implanten programes de prevenció a les escoles i als IES,i a més es realitzen tallers i activitats fora de l’àmbit educatiu amb col.laboracions amb el Casal Jove com a l´ “Estiu Jove” i amb el CME al “Jovesport” que tenen com a objectiu sensibilitzar als adolescents i reduir i/o evitar el consum.

Destacar que l’UPCCA és un servei municipal i gratuït al que pot accedir qualsevol ciutadà que necessite informació ,assessorament o intervenció en la prevenció de conductes addictives.