Inici / Serveis socials / Noves mesures a la Comunitat Valenciana

Noves mesures a la Comunitat Valenciana

Entrada i eixida en la Comunitat Valenciana

 • Tancament Perimetral de la Comunitat Valenciana fins al 15 de gener de 2021, excepte per a aquells desplaçaments degudament justificats.

Horari nocturn

 • La limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn serà des de les 23.00 fins a les 6.00 hores, excepte les nits del 24 i 31 de desembre de 2020 en les quals la restricció de mobilitat començarà a les dotze de la nit, únicament per a permetre el retorn al domicili.

Permanència de grups de persones en espais públics i privats

 • Es limita a un màxim de 6 persones les reunions soci-familiars, excepte entre convivents. Es recomana que en aquestes reunions no se superen els dos grups de convivència.

Esdeveniments o activitats amb concentració de persones

 • Els esdeveniments i activitats, que es desenvolupen tant a l’aire lliure com en espai tancat, podran celebrar-se sense que en cap cas puguen superar les 150 persones, incloent-hi participants i organitzadors, ni superar l’aforament del 50%. No es permeten els espectacles itinerants.
 • En el cas dels mercats de venda no sedentària (“mercats ambulants”), que desenvolupen la seua activitat en la via pública a l’aire lliure, es podran instal·lar fins a un màxim del 50% dels llocs habitualment autoritzats, podent augmentar l’espai disponible, de manera que es produïsca un efecte equivalent per a garantir que es mantinga la distància de seguretat i s’eviten les aglomeracions. O alternativament es podrà optar per limitació i control d’aforament al 50% de la seua capacitat sense limitar el nombre de llocs.
 • Per Nadal es permetran les cavalcades estàtiques en llocs on es puga controlar l’accés, garantint sempre el compliment de totes les normes d’higiene, ús de màscara, distància de seguretat interpersonal, nivell d’aforament i mesures de prevenció.
 • També s’autoritzarà que els Reis Mags realitzen un recorregut als pobles i ciutats a bord de vehicles de transport perquè puguen veure-ho el major nombre de xiquets i xiquetes, evitant aglomeracions i recomanant a la població el seguiment des de balcons o accés als seus habitatges, evitant desplaçaments. No es permet tirar caramels, ni objectes de la cavalcada a la via publica.

Activitats firals i parcs d’atraccions

 • Els centres firals, i parcs d’atraccions poden obrir al públic fins al límit d’aforament del 50% en instal·lacions tancades i a l’aire lliure. S’inclou en aquest apartat els parcs temàtics, zoològics, aquaris, safari-*park, establiments de jocs amb armes simulades. S’establiran sistemes de limitació i control d’aforament.

Activitats de guia turístic

 • El grup màxim serà de 15 persones en espais a l’aire lliure i 10 persones en espais tancats, incloent-hi el guia turístic.

Activitat física i esportiva practicada fora de l’àmbit dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, del campionat autonòmic d’esports universitari, de l’esport federat i de l’esport professional

 • Es permetrà l’ús de vestuaris, mantenint la distància de seguretat. No es permetrà l’ús de dutxes.

Activitat física o esport fora d’instal·lacions esportives, al mig natural

 • Es poden realitzar activitats en el medi natural en grups de fins a 30 persones.

Activitat en piscines

 • Es podrà fer ús dels vestuaris. Però no es podrà fer ús de les dutxes ni de les fonts d’aigua.

Esdeveniments esportius

 • La celebració dels esdeveniments esportius, entrenaments o competicions esportives no professionals que se celebren en instal·lacions esportives podran desenvolupar-se amb un aforament de públic màxim del 30%, i amb un límit de 150 persones assistents.
 • Els esdeveniments esportius o competicions esportives que es realitzen a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, hauran de desenvolupar-se evitant les aglomeracions de públic. En qualsevol cas, la celebració d’aquests esdeveniments que se celebren a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, podran desenvolupar-se amb un aforament de públic màxim del 30%, sempre que no se supere el límit de 150 persones assistents.
 • En cas d’instal·lacions provisionals de *graderías o delimitació d’espais reservats al públic, s’establirà un límit aforament de públic màxim del 30%, amb un límit de 150 persones assistents.
 • En els esdeveniments esportius, entrenaments o competicions esportives que se celebren en instal·lacions esportives o a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones esportistes.
 • No podran celebrar-se carreres populars típiques de les

Restauració i hostaleria

 • L’horari de tancament dels establiments de restauració i hostaleria serà a les 23.00 hores, excepte les nits del 24 i 31 de desembre que serà a les 00.00 hores.
 • L’ocupació de les taules serà d’un número màxim de 6 persones.