Inici / Serveis socials / Vinaròs, Benicarló i Peníscola commemoren avui 16 de novembre el Dia Internacional de la Tolerància

Vinaròs, Benicarló i Peníscola commemoren avui 16 de novembre el Dia Internacional de la Tolerància

“Qüestiona els estereotips, combat els prejudicis, acaba amb els rumors”

Al novembre de 2019, amb motiu del Dia Internacional de la Tolerància, les Oficines PANGEA (Oficines d’Atenció a les Persones Migrades), dels ajuntaments de Vinaròs, Benicarló i Peníscola, vam presentar el vídeo “Qüestiona els estereotips, combat els prejudicis, acaba amb els rumors”. En aquest vídeo, en el qual han participat veïns i veïnes dels tres municipis, es pretén qüestionar els estereotips i lluitar contra els prejudicis i rumors que afecten la integració i dificulten la convivència.

Enguany, de nou, els tres ajuntaments, conjuntament, volem tornar a rellançar aquest vídeo, a fi de commemorar el Dia de la Tolerància 2021.

Per què un dia per la tolerància?

El 1995, els països membres de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) van adoptar la Declaració de Principis sobre la Tolerància. La Declaració afirma, entre altres coses, que la tolerància és el respecte i el saber apreciar la riquesa i varietat de les cultures del món i les diferents formes d’expressió dels éssers humans.

La tolerància reconeix els drets humans universals i les llibertats fonamentals dels altres. La Declaració descriu la tolerància com un requeriment polític i legal per als individus, els grups i els estats. Situa la tolerància en el marc del dret internacional sobre drets humans, i demana als estats que legislen per a protegir la igualtat d’oportunitats de tots els grups i individus de la societat.

La injustícia, la violència, la discriminació i la marginalització són formes comunes d’intolerància. La diversitat de religions, cultures, llengües i ètnies no ha de ser motiu de conflicte, sinó una riquesa valorada per tots. L’educació és un element clau per a lluitar contra aquestes formes d’exclusió, és l’eina més poderosa que tenen els estats per a aconseguir que els seus ciutadans siguen tolerants i que respecten els drets i les llibertats fonamentals dels altres.

Un Dia Internacional de la Tolerància pot ser una ocasió anual de l’educació per a la tolerància, així com de reflexió i debats socials de major abast sobre els problemes d’intolerància locals i municipals.

Els tres municipis ens sentim compromesos a continuar treballant per a tindre ciutats més tolerants i solidàries. Fem del Dia Internacional de la Tolerància un exemple real de respecte per la diferència a tot el món.