Inici / Serveis socials / Vinaròs participa en una experiència pilot en sistemes de monitorització de persones majors als seus domicilis

Vinaròs participa en una experiència pilot en sistemes de monitorització de persones majors als seus domicilis

Els ajuntaments de Vinaròs i Benicarló han participat en un projecte pilot a la Comunitat Valenciana, per portar la innovació social en l’atenció i vigilància a persones grans a aquests municipis. El projecte ha comptat amb el suport de l’Institut Sabien Itaca de la UPV, la Fundació LAS NAVES (Ajuntament de València) i les empreses INICIATIVA SOCIAL INTEGRAL PER AL BENESTAR SLU (Ajuda a Domicili) i l’enginyeria MYSPHERA SL. de Paterna. Al principi l’experiència seria de tres mesos, participant-hi 10 persones grans que viuen soles i 14 familiars, però l’interès suscitat en les famílies participants i els seus familiars de referència, així com la col·laboració de totes empreses i institucions ( Amb finançament de l’IVAFIQ, coordinació de la UPV i col·laboració de LAS NAVES) va fer que s’allargués fins ara, moment en què ell pilot tocava al final i que gràcies al suport municipal de l’Ajuntament de Vinaròs es veurà prorrogat fins a desembre de 2022.

El SISTEMA LOCS de MYSPHERA consisteix en una solució pensada per donar autonomia i permetre a la gent gran allargar el temps d’estada a casa (que és on volen estar). Són uns sensors volumètrics que respecten la privadesa de les persones usuàries i que s’instal·len de manera senzilla a diferents habitacions (bany, menjador, cuina i dormitori) i que permet als familiars cuidadors accedir mitjançant una aplicació per al mòbil, a la informació sobre les rutines diàries d’aquestes persones que viuen soles, establir alertes de tota mena, atorgant una enorme tranquil·litat tant a la gent gran com als seus familiars.

Desenvolupament tecnològic en fase de proves a Grècia (Tessalònica).

La valoració de la majoria de participants ha estat molt positiva, demandant la seva continuïtat, sol·licitud que recollim des de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vinaròs i que motiva aquesta notícia. La Innovació Social i Urbana no només ha de quedar a les grans ciutats, sinó que s’ha de capil·laritzar cap a altres municipis lluny d’aquestes.

El projecte ha estat guardonat per la Comissió Europea als premis d’Innovació a Empreses, dins de la categoria d’Enfrontant Reptes Socials. El 8 de desembre es recull el guardó a Brussel·les.

https://isibenestar.com/iniciativa-social-ya-esta-galardonada-en-el-premio-europeo-de- innovacion-euipawards/