Inici / Serveis socials / Vinaròs rebrà una subvenció de gairebé 134.000€ per donar continuïtat al projecte Itineraris

Vinaròs rebrà una subvenció de gairebé 134.000€ per donar continuïtat al projecte Itineraris

Es tracta d’un Programa d’Innovació Social orientat per a millorar l’ocupabilitat i inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat social.

La regidora de Política Social, Berta Domènech, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per informar que l’Ajuntament rebrà una subvenció de 133.928€, de la Generalitat Valenciana, per donar continuïtat al projecte Itineraris i seguir desenvolupant iniciatives per afavorir la inserció laboral de les persones amb risc d’exclusió social. 

Segons ha detallat es tracta “d’un Projecte d’Innovació Social que ofereix una atenció especialitzada per a un col·lectiu específic i a més és de caire personal per adaptar-se a la situació social de cada usuari”. El programa compta amb dues fases, la primera és una entrevista per conéixer les necessitats i expectatives de la persona per tal de definir la seua demanda. Mentre que la segona fase serveix per establir un itinerari d’inserció sociolaboral tenint en compte els interessos i motivacions per aconseguir que l’usuari entre de nou en el mercat laboral. 

Pel que fa a les dades, durant aquest any s’han atès 181 persones, de les quals s’ha aconseguir la inserció laboral de 53 usuaris. D’altra banda, s’han realitzat 359 atencions personalitzades i s’ha comptat amb la participació de 104 alumnes en els diferents tallers impartits per l’Ajuntament, Diputació i Generalitat.  

La tècnica de Serveis Socials, Elisa Uriondo, ha explicat que a banda de tots els programes i tallers que s’organitzen per a millorar la inserció laboral, també es fan estudis de mercat per determinar quines són les necessitats de les empreses i oferir formació específica que s’adapte a les seues demandes per aconseguir una major integració laboral dels usuaris. 

Per acabar la regidora Domènech ha assenyalat que “la subvenció de  133.928€ es destinarà per sufragar el 100% dels costos del personal professional per donar així continuïtat al Projecte Itineraris, una aposta feta des de l’Ajuntament per millorar l’ocupabilitat i inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat social”. 

El projecte Itineraris és una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fondo Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.